Nieuws

Gasslangen voor waterstof

Gasslangen voor waterstof

Voor waterstof toepassingen hebben we een breed assortiment aan hoge druk gasslangen. Onze standaard RVS balgslangen zijn tot 300 bar waterstof inzetbaar. Deze slangen met een inwendige doorlaat van 6 mm zijn uit voorraad leverbaar in diverse lengtematen. Nieuw in ons assortiment zijn slangen van 5 en 10 meter die we uit voorraad kunnen leveren.

Naast deze standaard balgslangen worden er veel slangen op maat gemaakt. Zo produceerden we onlangs kunststof waterstofslangen voor toepassingen op 500 bar.

Lees meer...

Spectron High Pressure Safety Stop

Spectron High Pressure Safety Stop

Soms kan het handig zijn om geen overdrukveiligheid te hoeven plaatsen. Toch blijft het noodzakelijk om het secundaire leidingnet goed te beveiligen tegen overdruk. Hiervoor biedt Spectron een veilige en CE0036 gecertificeerde oplossing met de SP300 Safety Stop.
Met deze Spectron High Pressure Safety Stop behoort een overdrukveiligheid in het secundaire net tot het verleden. Hiermee is het dus ook niet noodzakelijk op afgasleidingen aan te leggen om gassen die uit een veiligheid kunnen vrijkomen af te voeren. Hiermee wordt het totale systeem veiliger en vaak voordeliger door de besparing op de installatiekosten.

Lees meer...Verduurzaming bij Gascontrol Systems

Verduurzaming bij Gascontrol Systems

Sinds eind 2020 is het dak van ons pand volledig vol gelegd met zonnepanelen. We willen verantwoord omgaan met alle processen in ons bedrijf en deze vorm van vergroening past daarbij. We zijn hiermee volledig zelfvoorzienend in ons jaarverbruik voor wat betreft de elektriciteit.

We zijn ook van mening dat we deze stap aan onze stand verplicht zijn want Gascontrol Systems levert gassystemen die gebruikt worden om solar-panels te maken. 

Lees meer...

Met CryoSystem Supervisor zelf de controle houden over de werkvoorraad gassen!

Met CryoSystem Supervisor zelf de controle houden over de werkvoorraad gassen!

Met CryoSystem Supervisor van Ambra kunt u als professionele gebruiker altijd, overal ter wereld uw actuele werkvoorraad van uw gassen beheren.

U ontvangt notificaties per SMS en/of per email op de door u ingestelde alarmgrenzen. Een kritisch proces hoeft niet meer te stoppen door een tekort aan gas. U grijpt niet meer mis vanwege onverwachts lege gascilinders.

CryoSystem Supervisor functioneert onafhankelijk van uw gasleverancier. Met CryoSystem Supervisor ontvangt u zelf de informatie en behoudt u zelf de controle.

 

Lees meer...


Project: Biobank VU | Medisch Centrum

Project: Biobank VU | Medisch Centrum

Voor het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit te Amsterdam mochten we een biobank inrichten.
In deze biobank worden medische samples voor onderzoek bewaard in vloeibare stikstok (LN2).
Door ons is het ontwerp gemaakt voor de cryogene installatie, vervolgens is de volledige installatie geleverd. De opslagvaten die de VU reeds gebruikt worden overgeplaatst naar de nieuwe biobank.
De installatie is voorzien van een Cryotherm fasenscheider.

Lees meer...