CrioGas en Cryo-Switch, een mooie combi.

Terug

Vervang je stikstof of zuurstof opstelling met (bulk)gascilinders stikstof door een Criogas minibulk tank en bespaar ruimte en kosten op het verbruik van stikstof. Sluit twee Criogas tanks aan op de Cryo-Switch en er ontstaat een continue aanlevering van stikstof.
De Cryo-Switch is leverbaar in een industriële uitvoering en als Medical Device.

 

Het probleem

Als er een aanzienlijk verbruik van stikstof is, maar er geen grote bulktank geplaatst kan worden, dan wordt er vaak gekozen om een aantal bundels met stikstofcilinders te plaatsen.
Dit is een oplossing die veel ruimte vergt en hoge kosten meebrengt voor cilinderhuur en logistiek. 
Het regelmatig wisselen van de bundels is een tijdrovende klus. Het transport van de bulkpakketten is ook nog een belasting voor het milieu.


De oplossing

Een Criogas minibulk tank is een geïsoleerde tank met vloeibare stikstof. Een minibulktank van 300 liter bevat dezelfde hoeveelheid stikstof als 20 cilinders van 50 liter (op 200 bar). Hier wordt dus fors aan ruimte bespaard en het aantal wisselingen van de cilinders kan worden beperkt. 

Bekijk de film met de toelichting van de Cryo-Switch MED.

 
De Cryo-Switch

De Cryo-Switch is een elektronisch gestuurde omschakelautomaat waarmee continue gas levering wordt geregeld. De Cryo-Switch bewaakt de inhoud van de vaten en schakelt automatisch om tussen de beide bronnen. Door natuurlijke verdamping ontstaat er gas in het back-up vat. Dit wordt tussentijds via de Cryo-Switch aan het proces toegevoegd waardoor er geen gas verloren hoeft te gaan. 
De Cryo-Switch MED is gecertificeerd als Medical Device conform ISO 7396-1 / EN 606601-1-8.


De voordelen

De combinatie van de Cryo-Switch besturing met de Criogas zijn:

  • lagere kosten door vervallen of verlaging van de cilinderhuur
  • lagere kosten door minder handelingen en minder frequent wisselen van de cilinders
  • minder beslag op ruimte
  • efficiënt gebruik van gas, verdamping gas wordt ook gebruikt
  • elektronische bewaking van de drukken in het systeem

 

En dan ook nog

De Cryo-Switch besturing is voorbereid om ook alle meetwaarden via GPRS te verzenden en zodoende kan remote het volledige proces worden bewaakt en uitgelezen. Hiermee kan o.a. worden ingesteld dat er een melding per SMS of email wordt gegeven als één van de tanks bijna leeg is.

 

CrioGas en Cryo-Switch, een mooie combi.